Artiklen indeholder reklamelinks

Er man blevet ramt af skedesvamp, er der heldigvis en række midler, som kan hjælpe en. Netop fordi der er så mange måder, man kan blive hjulpet af med svampen, betyder det også, at der er flere muligheder, og det er en rigtig god ide at finde den måde, der passer en bedst.

Det er nemlig lidt forskelligt, hvad man gør med det forskellige produkter, og der kan være forskellige hensyn at tage, inden man vælger. Nogle er praktiske, andre handler måske mere om komfort, men begge dele er vigtige.

Skedesvamp er et ømtåleligt emne for mange kvinder, og derfor kan det også være svært at stå nede på apoteket og snakke om mulighederne. De fleste af disse produkter findes nemlig i håndkøb, og derfor vælger mange at købe deres lægemidler på et online apotek.

Her slipper man for at snakke med apotekspersonalet, mens naboen står lige bagved, men man kan få hjælp over telefonen, hvis man har behov for det.

Svampedræbende middel i gel eller kapsler

Den direkte måde at gå til skedesvamp er ved at behandle med et svampedræbende middel. Det fås typisk som enten en gel eller creme eller også i tabletter. I tabletform vil man også ofte kalde dem vagitorier, da de skal indføres i skeden.

Uanset om det er som gel eller som tablet, indeholder de et stof, som er svampedræbende, og på den måde er de altså med til at fjerne skedesvampen.

Der er naturligvis en forskellig fornemmelse fra gel til tabletter eller kapsler, som skal sidde oppe i skeden, og har man det ikke godt med den ene løsning, bør man undersøge den anden. Det er ikke rart at gå med en træls fornemmelse hele dagen.

Passer som regel dårligt sammen med kondomer og pessar

Det er værd at bemærke, at de svampedræbende midler ikke er gode, hvis man bruger pessar, eller hvis man bruger kondom med sin partner. Det er vigtigt at være opmærksom på, så man ikke underminerer den prævention, man bruger.

Midlet mod svampen kan nemlig ødelægge latexmateriale, som man finder i kondomer og pessarer. Derfor kan man risikere, at kondomer og pessarer ikke er lige så sikre og effektive, som de ellers vil være.

På apoteket kan man få mere hjælp omkring dette, også hvis man bruger et online apotek – her vil man kunne snakke med uddannet personale i telefonen, og ellers kan man også søge egen læge.

Mælkesyrebakterier kan også hjælpe

En alternativ måde at bekæmpe skedesvamp er ved at stimulere med mælkesyrebakterier. Tanken bag denne tilgang er, at man kan hjælpe med at genskabe det pH-mæssigt sure miljø, der skal være i skeden, og på den måde gøre det svært for svampen at overleve.

Det er en lidt anden måde at gå til svampen på, men til gengæld er der ikke de samme stoffer i, som kan ødelægge latex, og man kan fortsætte med den prævention, man ellers bruger.

Mulighederne er der altså, og det er en god ide at tænke over, hvad man har det bedst med, inden man giver sig ud i behandlingen.